De 10 meest unieke bars in Barcelona

Bars in Barcelona photo by Southern Foodways Alliance

Barcelona is een stad met een bruisend nachtleven. Er zijn zeker genoeg bars in Barcelona. Het idee achter deze post is om een paar bars te beschrijven die naar mijn mening echt uniek zijn en waar je steeds weer terug wilt komen als je de stad weer eens bezoekt.

Manchester Bar

Manchester-bar Ondanks de versleten meubels en het gedimde licht, kun je hier een goede mojito drinken. Hits van alle beroemde bands uit Engelands ‘tweede stad’ vullen deze bar met de essentie van Manchester.

C/ Valldoncella
Metro: Liceu image

l’Ovella Negra

imageEen enorme schuurachtige bar in Barcelona. Er is een ontzettend hoog plafond en er staan overal lange tafels, bezet door enthousiaste bierdrinkers. Het bier wordt geserveerd in grote kruiken die ook gevuld kunnen worden met sangria als je dat liever drinkt! Wees echter wel beducht op de kater van de volgende dag, daar zou zelfs een olifant aan onderdoor gaan!

C/ Stiges 5
Metro: catalunya image image

Champañeria

ChampaneriaEen van de bekendste bars in Barcelona. Deze altijd drukke bar serveert goedkope Cava en tapas. Het is een legendarische bar voor zowel locals en toeristen.

Reina cristina
Metro: Barcelonetaimage

Ice bar Barcelona

IMG_4138Een ervaring die je zeker niet snel zult vergeten! De naam zegt alles, een bar gemaakt van ijs! Gekoeld tot -8 graden Celsius, krijgen gasten handschoenen en een warme jas bij de entree. Gasten kunnen cocktails uit ijsglazen drinken, en ondertussen de kunst bewonderen van ijsbeeldhouwers van over de hele wereld. (10% korting ontvangen?)

C/ Ramon Trias Fargas 2
Metro: Ciutat Vila Olimpica image

La Chupiteria

ChupiteriaMet 2 van deze bars in Barcelona om uit te kiezen, zijn deze shotbars de perfecte manier om een nacht extreem te beginnen! Er is een oneindige hoeveelheid shots om uit te kiezen en je zult van verbazing even op je hoofd krabben bij sommige namen!

C/ Balmes 77
Metro: Passeig de Gracia image image image

La Luna

CIMG0146Een heerlijke bar met vele cocktails. Bekend om haar zeer bijzondere sfeer die altijd indruk weet te maken. Dicht gelegen bij de kathedraal Santa Maria del Mar, met een extreem vriendelijk barpersoneel die ook erg goede cocktails kunnen bereiden. (10% Korting ontvangen?)

Carrer Abaixadores 10
Metro: Jaume I image

Kasbah

Le-KasbahHelemaal in Marokkaanse stijl ingericht. Een vriend van mij heeft eens over deze bar gezegd dat het is alsof je door een Arabisch paleis loopt. Misschien een overstatement, maar met alle kussens op de vloer, de lage stoelen en grote gordijnen, heerst er wel degelijk een paleiselijke sfeer.

Juan de Borbon 54
Metro: Paral.lel image image

El Bosc de les Fades (het bos van de Feeën)

Featured-by-fibroblastDe sfeer hier doet een beetje denken aan die in kindersprookjes. Er zijn grote paddenstoelen die dienst doen als stoelen maar je kunt ook over een brug lopen om bij de grot te komen. Achtergrondgeluiden van verre stormen, wilde dieren en bosgeluiden helpen allemaal om de ervaring te versterken!

Passatge Banca 5
Metro: Drassanes image

La Cervesera Artesana

Cervesera ArtesanaDeze bar komt op de lijst vanwege het feit dat ze hier hun eigen bier brouwen. De bar is er trots op dat ze alleen natuurlijke producten en producten van de bar zelf gebruiken. Bezoekers kunnen de mini-brouwerij door een aantal ramen bewonderen.

C/ Sant Agustí 14
Metro: Diagonal image image

Ik heb bij deze post met opzet maar 9 bars behandeld, want ik zou graag willen dat jij, de lezer, ook meedoet, door aan mijn lijst bar nummer 10 toe te voegen, waardoor het een lijst van 10 unieke bars in Barcelona wordt!

Andrew

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here